Folktandvården och Universeum stärker samarbetet

Publicerad: 2018-06-15
Bilder: Universeum

Tillsammans med Folktandvården lyfter nu Universeum god tandhälsa genom hela livet och alla barns rätt. Idag fredag 15 juni öppnar en helt ny monter i Hälsa-utställningen på Universeum.


Folktandvården har varit partner till Universeum sedan 2015. Målet med samarbetet är att inspirera och påverka barn, unga och vuxna för att hitta en livsstil som ger balans och ett friskare liv. En stor del av det är att stödja arbetet för en god munhälsa genom hela livet. Nu stärks samarbetet genom en ny monter i Hälsa-utställningen där god tandhälsa men även barnkonventionen står i fokus.


Montern är uppdelad i tre huvudsakliga delar: Ett spel där du får koll på dina vanor och risken för karies. Ett behandlingsrum med en autentisk tandläkarstol och undersökningslampor som ska avdramatisera eventuell tandläkarskräck. Samt en tankeväckande utmaning där du får olika påståenden om barns rättigheter att ta ställning till.

 

Premiär på fredag

Fredag den 15 juni är det premiär för den nya montern i Hälsa-utställningen på Universeum. Klockan 13 klipper tandvårdsdirektör Ann-Charlotte Sundelin bandet till den nya montern.

Efter det erbjuds gratis undersökning av aspirerande minitandläkare fram till klockan 17. Utrustade med engångs-munspeglar och munskydd undersöker barnen själva tänderna på sina föräldrar eller annan vuxen i tandläkarstolen.