Följ arbetet med visualiseringslabbet

Publicerad: 2021-04-02
Bilder: Universeum

På Universeum bygger vi världens första publika visualiseringslabb. I en serie filmer kommer vi visa varför visualisering är det mest effektiva sättet att kommunicera vetenskap – och hur vi utvecklar det som ännu är outforskat. Första delen släpps i dag.

 

Universeum vill på olika sätt pröva hur visualisering kan accelerera lärandet och öka människors kunskaper för en hållbar värld. I det publika visualiseringslabbet blir detta särskilt konkret. Här kommer unga och vuxna få laborera med vetenskaplig data, som en forskande upptäcktsresande på jakt efter frågor och svar om till exempel rymden, klimatet och stadsutveckling.

Labbet tar just nu form på det som tidigare var Universeums takterrass. Samtidigt pågår intensivt utvecklingsarbete på Visualiseringscenter C i Norrköping, vår samverkanspartner i denna satsning. I filmserien får du träffa utvecklare, pedagoger, interaktionsdesigners och professor Anders Ynnerman. De berättar om vad vi gör, vad vi vill åstadkomma och varför satsningen på visualisering är så viktig.

Visualiseringslabbet öppnar på Universeum i december 2021. Satsningen stöds generöst av Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur.