Få närkontakt med havet under Västerhavsveckan

Publicerad: 2016-07-22
Bilder: Universeum

Hur ser krabbor ut på nära håll? Hur rör sig sjöstjärnor och varför kastar de ut sin mage när de ska äta? Kom till Universeum under Västerhavsveckan den 8–14 augusti och spana på små vattendjur i storformat!

 

Du har säkert badat i det salta havet någon gång. Men har du funderat över vad som finns under dig när du simmar omkring? Hur mår våra hav? Vem är det som bor där? Och hur kan plast i havet påverka oss människor? Följ med ner i djupet och klura på vilka val vi kan göra för att få en bättre havsmiljö.

Under aktiviteten Närkontakt med havet dyker vi ned under ytan med vår kamera. På riktigt nära håll undersöker vi krabbors och sjöstjärnors små men unika detaljer. Ta på dina upptäckarglasögon och låna mikroskop och lupp av oss, så kikar vi närmare på de fantastiska detaljer som döljer sig för blotta ögat.

Vi tar reda på vad – eller vilka – det är som växer på snäckor och skal. Vi funderar på vad vi kan lära oss av naturens fiffiga lösningar och vad vi kan göra för få hållbarare hav.

 

Närkontakt med havet körs under Västerhavsveckan den 8–12 augusti kl 13.00 och 13-14 augusti klockan 12.00 i Akvariehallen på Universeum.

 

Om Västerhavsveckan

Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön som arrangeras av Västra Götalandsregionen. Från Kosterhavet i norr till Skälderviken i söder kommer du kunna träffa forskare, följa med på sälsafari, upptäcka livet under ytan och mycket mer. Alla aktiviteter under Västerhavsveckan hittar du på vasterhavsveckan.se