Ett varmare välkomnande när Universeum växer

Publicerad: 2021-04-26
Bilder: Universeum

Det är lite stökigt nu, vi vet. Men vi bygger för en hållbar framtid! Följ med i det senaste kring vår ombyggnation.

 

Vi har just öppnat för besökare igen efter fem månader av tomt, trist och tråkigt. Om du har varit hos oss under april har du säkert lagt märke till att saker och ting inte riktigt är som vanligt. Byggställningar och plank har blivit en del av vardagen på Universeum – och vi älskar det. Det betyder nämligen att vi växer och blir större.

Snart är det dags att börja välkomna besökare på ett helt nytt sätt, med ny entré, butik, kafé och restaurang.

– I juni kommer etapp 1 av vår ombyggnation vara klar vilket innebär att du som besökare kommer få en bättre och smidigare upplevelse när du kommer till oss, berättar Alma Ihre, projektledare för entréområdet för Universeums räkning. 

 

LÄS MER: Nu växer Universeum på bredden och höjden

 

Det första som kommer möta dig i foajén vid entrén är en mer öppen informationsdisk och nyinstallerade biljettautomater. På sikt kommer du nämligen kunna köpa din biljett utan manuell hjälp, även om det fortsatt enklaste alternativet är ett digitalt köp innan du kommer till oss. 

– Allt du behöver veta och göra innan du börjar uppleva huset kommer vara samlat på ett ställe. Om du har barnvagn kan du ställa den här, du kan hänga av dig i skåpen som flyttas upp från plan 0, få all information du behöver av vår personal och sedan är du redo.

På plan 1 kommer du också kunna besöka vårt nya, fräscha kafé med helt ny design och meny. Restaurang och kafé kommer att drivas av vår nya restauratör Chalmers Konferens och Restauranger. På plan 1 kommer också vår uppdaterade butik ligga.

– Både butik och kafé är placerade utanför spärrarna så du kan nå dem utan att lösa entrébiljett först. Butiken får ett nytt och förbättrat läge med fasaden mot Södra vägen, säger Alma Ihre.

Just nu fortskrider arbetet som planerat men vi får vänta ett par månader till innan nya plan 0, 1 och 2 är helt färdiga. Under tiden kan du smygkika på hur det ser ut hos oss just nu när den före detta butiken omvandlas till restaurang: