Engelska skolan 6B är vinnare i DigIt 2020!

Publicerad: 2020-04-28
Bilder: Universeum

Hur kan smarta IT- och tekniklösningar bidra till en bättre hälso- och sjukvård? Det har elever i årskurs 5 och 6 fått bena ut i skolprojektet DigIt.

 

Juryn fick den tuffa uppgiften att bland hård konkurrens utse en vinnarklass i DigIt 2020. Till slut föll de hårdast för “Easy brushing”, en app som ska göra barn bättre på att borsta tänderna självständigt. Juryns motivering: ”En väldigt intressant och realistisk lösning som riktar sig till målgruppen på ett perfekt sätt. Vi är väldigt glada att ni fått med föräldrarnas betydande roll på ett smart och nytänkande sätt i detta problem. Er idé är presenterad på ett väldigt strukturerat och professionellt sätt. Bra jobbat!”

Ett stort grattis till Engelska skolan 6B som därmed vinner 10 000 kronor till klasskassan! Ett riktigt stort heja heja till våra andra deltagande klasser, som inte heller de går lottlösa ur tävlingen. De belönas med 1 000 kronor vardera till klasskassan.

Till sist ett stort tack till projektets partners Chalmers, Ericsson, Sahlgrenska Science Park, Swelife, Tripnet, Vitalis och Västra Götalandsregionen för smarta uppdrag till eleverna, spännande studiebesök och generöst delande av kunskap.