Elanders ny partner till Universeum

Publicerad: 2020-11-24
Bilder: Universeum

Vi presenterar stolt en ny partner: Elanders. Tillsammans ska vi jobba för att öka människors medvetenhet om hållbarhetsfrågor, med fokus på återbruk.

 

Hållbarhetsfrågor och viljan att göra skillnad är en tydlig gemensam nämnare för Universeum och Elanders. Vad samarbetet ska resultera i mer konkret ska parterna landa närmsta månaderna, men klart är att återbruk kommer stå i fokus.

– Tillsammans med Universeum vill vi öka medvetenheten hos allmänheten att inte låta exempelvis fungerande telefoner och datorer bli liggandes hemma i en byrålåda eller att de skickas till återvinningen. Den största miljöpåverkan från dessa produkter uppstår när de tillverkas och därför är det så viktigt att livslängden på dessa produkter blir så lång som möjligt. På så sätt kan vi skapa stora miljövinster, säger Fanny Rosin, affärsutvecklingschef på Elanders.

Elanders samarbetar sedan tidigare med bland annat välgörenhetsorganisationen Pratham (en av de största icke-statliga organisationerna i Indien som arbetar för att tillhandahålla utbildning till underprivilegierade barn) och Göteborgs miljöpris Win-Win. Samarbetet med Universeum blir nästa steg i företagets hållbarhetsarbete.

– Vi är väldigt glada att vi har kunnat inleda detta samarbete. Universeums uppdrag ligger oss väldigt varmt om hjärtat och något som många, både unga och gamla, kan relatera till, säger Magnus Nilsson, vd och koncernchef för Elanders.