E-sporthelg för en schysstare nätkultur

Publicerad: 2018-03-14
Bilder: Universeum

Lördag 24 och söndag 25 mars anordnar föreningen Pink Orange en e-sporthelg på Universeum. Fokus är att väcka intresset för e-sport och prata om en schysstare nätkultur för alla.

 

Helgen 24–25 mars kan du spela Minecraft och League of Legends i Teknoteket! Du kan också bli coachad av duktiga instruktörer som ger kluriga tips och trix. Hela helgen fokuserar vi på att väcka intresset för e-sport och prata om en schysstare nätkultur. Kolla in programmet för att se vilka tider som gäller. Aktiviteten är öppen och ingen föranmälan krävs.

 

Bara fem minuter till…

”Bara fem minuter till… En workshop om e-sport och näthat” handlar om vad e-sport är och om de positiva och negativa sidorna med e-sport och spelande. Kulturen på nätet, både i spel och på sociala medier, berörs också.

Workshopen vänder sig till både föräldrar och dig som jobbar med unga. Ledare är Max Horttanainen, ordförande i Pink Orange och spelhobbyförbundet Sverok Väst, och Liza Lind, ordförande i Female Legends, en förening för e-sportande tjejer och icke-binära.

 

“Bara fem minuter till… En workshop om e-sport och näthat” hålls klockan 13–16 söndag 25 mars och är kostnadsfri*. Föranmälan görs via vår onlinebokning.

*Inträde till Universeum ingår ej.

 

Vid frågor kontakta Jesper Östlund på jesper.ostlund@universeum.se.

Varmt välkommen!