Drönarlösning vinnare i Framtida transporter

Publicerad: 2019-01-30
Bilder: Universeum

Igår var det final i Framtida transporter. Vinnare blev Friskolan i Kärna 8 Ankare/Fendern med sin drönarlösning för person- och godstransport. Stort grattis!

 

Under framtidsdagen, som utgör finalen i skolprojektet Framtida transporter, deltog över 30 klasser med cirka 800 elever och lärare tillsammans med skolprojektets partners. Drygt 30 olika förslag för en mer hållbar framtid presenterades för juryn och andra intresserade. Två bidrag imponerade särskilt på jurymedlemmarna, som belönade klasserna med första och andra pris.

 

Första plats

Friskolan i Kärna 8 Ankaret/Fendern

Juryns motivering:

”Årets vinnare har genom en kreativ idé lyckats väva in många intressanta och bra idéer från naturen. Materialvalen gör vinnaren till ett hållbart transportalternativ. Vi ser fram emot att se denna drönare ovanför våra huvuden i framtiden!”

 

Andraplats

Fenestra Centrum 8C

Juryns motivering:

”Att ta sig till fots i staden är det bästa hållbara alternativet som dessutom spar på stadens utrymmen och bidrar till ökad folkhälsa. Att idén presenteras med en kommande listetta ger en stjärna i kanten. Vem har inte drömt om gyllene skor som både är snygga och förenklar ens vardag? När finns de i en butik nära oss?”

 

Projektpartners

Framtida transporter är ett skolprojekt som genomförs i samarbete med Chalmers, Greencarrier, Göteborg Energi, Göteborgs Hamn, Göteborgs Stad Trafikkontoret, Göteborgs universitet, Hogia, SARF, Svensk Sjöfart, Taxi Göteborg, Volvo, Västsvenska paketet, Västtrafik samt Kollektivtrafik och Infrastruktur i Västra Götalandsregionen.