Creepy Science tar över höstlovet

Publicerad: 2016-10-19
Bilder: Universeum

I år har vi satsat mer på halloween än någonsin! Mellan 28 oktober och 6 november är Creepy Science tillbaka med kluriga quiz, kusliga kryp och kladdigt knep och knåp. Dessutom med fler programpunkter och nya aktivitetsstationer fyllda med läskig vetenskap.

 

Förra årets succé Creepy Science är tillbaka! Kemi, fysik, biologi och teknik får en läskig tvist. Utställningarna fylls med mängder av programpunkter och aktivitetsstationer för alla sinnen. Dessutom får resten av huset en kuslig makeover med läskigheter bakom varje hörn som kanske kommer synas ända från Korsvägen.

 

Slajm, kryp och experiment

I Teknoteket skräckpysslar skeletthänder på löpande band på egen hand. Dessutom kladdar vi till det ordentligt när det blir slajmtajm! Slajmet gör vi helt av ätliga ingredienser utan borax och gluten. I akvariehallen blir det blodigt värre i vårt rysliga halloweenquiz. Kunskaper om verklighetens vampyrer sätts på prov och nya experter på myggor, vampyrfladdermöss och andra blodsugande djur koras.

I fysikshowen bjuder den fantasifulla fakiren in till sin manege där det möjliga och omöjliga kan hända! Tar vi oss sedan djupt ner i vår dunkla källare hittar vi en tryckande show som bjuder på rykande experiment och bubblande vetenskap! Se när vi kokar med flytande kväve, gör ormar av kolsyreis och mycket mer. Och på tal om ormar kan gästerna komma nervkittlande nära både spännande och fascinerande djur. Ormar, kackerlackor, larver och fler kommer ur sina krypin lagom till halloween.

 

Not so Creepy Science

För våra mindre gäster och de som kanske är en aning lättskrämda har vi lite lagom läskig halloween att erbjuda. Vi kallar det Not so Creepy Science med pyssel, ansiktsmålning, lek och bus plus mycket mer.