Creepy science är tillbaka!

Publicerad: 2017-10-06
Bilder: Universeum

Mellan 21 oktober och 5 november är Creepy Science tillbaka med kluriga quiz, kusliga kryp och kladdigt knep och knåp. Läskigt välkomna!

 

Halloween på Universeum innebär att vetenskapen får ett fasansfullt, rysligt och kusligt filter. Vi kallar det Creepy science. Och i år får det sällskap av Not so creepy science mellan måndag 23 och fredag 27 oktober. Då har vi specialanpassat programmet till våra yngsta gäster – en lite lagom läskig halloween. Hela halloweenprogrammet är fyllt till bredden med spöken, småkryp, vampyrer, ormar och en och annan spindel plus massor av andra spännande aktiviteter.

 

Slajmtajm och kyliga experiment

I det hemsökta Teknoteket kladdar vi till det ordentligt när det blir slajmtajm! Slajmet gör vi helt av ätliga ingredienser utan borax och gluten. I akvariehallen blir det blodigt värre i vårt rysliga halloweenquiz. Kunskaper om verklighetens vampyrer sätts på prov och vi korar nya experter på myggor, vampyrfladdermöss och andra blodsugande djur.

I fysikshowen bjuder den fantasifulla fakiren in till sin manege där det möjliga och omöjliga kan hända! Tar vi oss sedan djupt ner i vår dunkla källare hittar vi en tryckande show som bjuder på rykande experiment och bubblande vetenskap! Se när vi kokar med flytande kväve, gör ormar av kolsyreis och mycket mer. Och på tal om ormar kommer vi nervkittlande nära både spännande och fascinerande djur. Ormar, kackerlackor, larver och fler kommer ur sina krypin lagom till halloween.

 

Under höstlovet har vi öppet extra länge! Mellan 28 oktober och 5 november är huset öppet 10–19.