Bli miniskogsväktare och följ med på regnskogsexpedition

Publicerad: 2016-06-16
Bilder: Universeum

Gör det mesta av besöket i Regnskogen genom att hänga med våra guider! Med nya Regnskogsexpeditionen kan du få totalt fyra olika perspektiv på regnskogens resurser. Och i Barnens regnskogsäventyr får de minsta upptäckarna en kittlande tur med start i kapokträdets trädkoja.

 

Regnskogen på Universeum är precis som världens regnskogar full av kunskap, upplevelser och hemligheter. Visste du till exempel att hälften av jordens djurarter har sitt hem i världens regnskogar? Eller att 25 procent av all medicin kommer från regnskogsväxter? Lär dig mer om regnskogen genom att delta i en aktivitet!

 

Regnskogsexpedition

Följ med på upptäcktsfärd i Regnskogen! Guidningen färgas av vem du får ta rygg på. Du kan träffa på godsägaren som vill ge plats åt plantager och odlingar eller godsägarens anställda arbetare. Kanske får du möta forskaren som ser regnskogen som sitt gröna laboratorium. Eller så guidas du av shamanen som är expert på regnskogen och hämtar all sin kunskap härifrån.

 

Barnens regnskogsäventyr

Följ med på ett regnskogsäventyr! Iklädda expeditionshattar och västar tar vi oss tillsammans med en skogsväktare över hängbroar och vattendrag för att kika närmare på några av regnskogens djur och växter. Vi smakar på tropiska frukter och funderar på hur vi människor samspelar med världens regnskogar.

 

Regnskogens skafferi

Smaka på råvaror som kommer från världens regnskogar! Regnskogens fantastiska mångfald av arter producerar massor av saker som vi gillar att äta. Vilka favoriter i ditt skafferi och kylskåp kommer från regnskogen?

 

Djurparken

Bygg ditt egna djur och få det att röra sig! Av sugrör kan du konstruera olika kroppsdelar. Bygg ihop dem till djur som skulle kunna bo i Universeums regnskog! Kanske blir det en groda som hoppar, en flygande fågel eller varför inte ett par alldeles unika fjärilsvingar? Bara fantasin sätter gränserna när du utforskar skapande, anatomi och mekanik i Djurparken.

 

Tid och plats för de olika aktiviteterna hittar du i .