Björn Edlund ny utvecklingschef på Universeum

Publicerad: 2021-01-29
Bilder: Universeum

Vi är inte så lite glada att välkomna Björn Edlund till Universeum och rollen som utvecklingschef. Vi är ivriga att få ta del av hans kunskap, erfarenhet och utvecklingsidéer!

 

Björn Edlund har en lång karriär inom telecom i amerikanska bolag bakom sig. Efter det har han varit VD för både Tom Tits Experiment och Junibacken. Närmast kommer han från visionsarbete för nya stadsdelar i Stockholm.

– Jag har alltid arbetat med utvecklingsfrågor och genomfört ett flertal större förändringsarbeten i olika företag med särskild inriktning på lärande som bärande komponent. Antingen för att ta nästa steg, eller för att etablera ny kultur för ny position, säger Björn Edlund.

På Universeum blir Björn Edlund utvecklingschef med fokus på vår nya position som Sveriges nationella vetenskapscenter och alla nya satsningar som kommer att ingå i erbjudandet inom kort. Han har ett stort intresse för djur och natur, läser mycket – och gillar ishockey.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med Universeums fantastiska människor och erbjudande. Universeum har den mest intressanta utvecklingsresan av alla företag jag känner till på gång.

Tjänsten tillträdde han formellt den 1 januari. Men arbetet smygstartade han redan innan jul, framför allt med att sätta sig in i program, den digitala portalen och satsningen på life science. Vilka utmaningar och möjligheter ser han framför sig nu?

– Den största utmaningen är helt klart att få vara med om att tydligare etablera oss på positionen som nationellt vetenskapscenter. Det roligaste blir att få bli en del av gänget på Universeum och det svåraste att tiden inte kommer räcka till allt spännande, utan man måste välja vad man ska hinna med.