Vetenskapskafé med biologisk mångfald

Publicerad: 2016-11-01
Bilder: Universeum

Torsdag 10 november uppmärksammar vi de globala målen. Fika med en forskare och prata om biologisk mångfald i regnskogen och träffa en livs levande Carl von Linné i huset.

 

På ”International Science Center and Science Museum Day” 10 november är årets tema FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Universeum fokuserar just denna dag särskilt på mål nummer 15: ”Ekosystem och biologisk mångfald”.

Fika med en forskare och diskutera regnskogens ekosystem och biologiska mångfald! Martin Persson är forskare på Fysisk resursteori, Chalmers och forskar om tropisk avskogning och hoten mot biodiversitet i regnskogen. Vilka är de största hoten mot regnskogen? Hur snabbt går avskogningen och vad kan vi göra för att förhindra det? På vilket sätt kan hållbarhetsmål nummer 15 underlätta åtgärder för att rädda regnskogen? Ta chansen att ställa dina frågor och diskutera med Martin om forskningens roll för att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Ta även del av Universeums artbevarandeprojekt i Sydamerika.

Vetenskapskafét arrangeras av Universeum i samarbete med Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV, vid Chalmers och Göteborgs universitet. Det är fritt inträde men begränsat antal platser, så se till att anmäla dig i förväg! Vi bjuder på vegetariskt och palmoljefritt fika.

 

Anmälan görs via Göteborgs miljövetenskapliga centrum. Anmäl här

 

Fika med en forskare den 10 november klocka 14.00–14.40 i Kafé Tukan.

 

Vetenskapsteater om biologisk mångfald med Carl von Linné

Träffa en livs levande Carl von Linné och hör honom berätta hur han ordnade naturens mångfald! Ur historiens dunkla vrår dyker självaste Linné upp och berättar om hur han systematiserade växter och djur och ordnade upp i naturen. Vad har han att säga om vår tids artutrotande? Linné är en av karaktärerna i de vetenskapsteatraliska Historieforskarna på Universeum som spelas av spexare från Chalmers. Möt Linné i hissarna eller i Teknotekets fladderfabrik eller bland några andra utställningar när du minst anar det!