Jobba hos oss

Vi är alltid intresserade av duktiga människor med kompetenser som passar i huset. Om det inte finns någon ledig tjänst som passar dig just nu, är du välkommen att skicka en spontan ansökan ändå.

 

Om Universeum

Universeum är en publik arena för livslångt lärande där barn och vuxna utforskar världen genom naturvetenskap och teknik. Vi som arbetar på Universeum skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet hos våra besökare. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

I dag är vi drygt 100 års- och säsongsanställda med ett brett spektrum av olika kompetenser. På Universeum möter vi gäster och kollegor på ett glädjefyllt, engagerat, prestigelöst samt affärsmässigt sätt.

 


Ekonom

På Universeum utvecklar vi just nu våra rutiner för administration och verksamhetsstyrning. Nu behöver vi förstärka vårt team med en ekonom för att säkerställa att vi når i hamn med våra ambitioner under året.

Utvecklingsarbetet omfattar såväl ekonomistyrningsmodell som uppgradering av våra systemstöd. Under våren kommer vi att byta ekonomisystem och senare under året fortsätter vår utveckling av BI-system.

 

Ditt ansvar: Som ekonom arbetar du tillsammans med ett team på tre personer och rapporterar till ekonomichefen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Projektledning byte av ekonomisystem.
  • Uppdatering/avstämning av BI-prototyp.
  • Uppföljning av produkt- och projektredovisning.
  • Implementering av ny kodplan.

Dina kvalifikationer: Vi söker dig som har följande utbildningar/erfarenheter:

  • Högskoleexamen i ekonomi.
  • Goda kunskaper och 3–5 års erfarenhet av redovisning och/eller controlling samt projektledning.
  • Mycket hög digital kompetens, bland annat inom kalkyl och databas. Erfarenhet av Googleplattformen är meriterande.

Din profil: Som person trivs du i ett arbete som kräver att du både kan arbeta självständigt samt tillsammans med andra. Du kan kommunicera väl i både tal och skrift samt förklara komplicerade frågor på ett enkelt sätt. Du har ett högt eget driv och ser förslag till förbättringar som en naturlig del av ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Anställningsvillkor

Universeum arbetar för ett hållbart medarbetarskap och erbjuder förmåner som flexibel arbetstid och hälsofrämjande aktiviteter. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Anställningsform: Avtalad visstidsanställning till och med 2018-12-31.

Tillträde: Rekryteringsprocessen påbörjas omgående och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 28 januari 2018. Maila din ansökan till ansokan.ekonomi@universeum.se. Ansökan ska bestå av en kort beskrivning av dig själv samt ett CV med beskrivning av meriterande erfarenheter samlat i ett dokument.

 

Kontakta oss

Vid frågor kontakta ekonomichef Ann Horn på ann.horn@universeum.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Årspedagoger

Vi söker pedagoger för arbete på Universeum under ett läsår. Som årspedagog genomför du aktiviteter, leder klassbesök samt handleder gymnasieelever i deras gymnasiearbete.

Läs mer om tjänsten och ansök hos Göteborgs Stad.

 

Sommarvikarier

Till sommaren 2018 söker vi vikarier som vill vara en del av vårt gäng och ta hand om djuren på Universeum.

 

Marinbiolog med yrkesdykarcertifikat

Ditt ansvar: Du ingår i avdelningen Science & Zoo som bland annat ansvarar för djuren i våra utställningar och de som befinner sig i bakutrymmen. Som verksam marinbiolog och akvarist ansvarar du, i samverkan med andra avdelningar, för att Universeums besökare får en positiv upplevelse av djuren med hög kvalitet. I rollen ingår ansvar för matning, skötsel och underhåll.

Dina kompetenser: Du är utbildad marinbiolog eller genomgår utbildning just nu. Du har yrkesdykarcertifikat lägst S30 men gärna högre.

Din profil: Du har ett brinnande intresse för djur i marina miljöer. Erfarenhet av saltvattensakvarier är ett plus. Du har förmåga att medverka i och inspirera ett lag. Du är flexibel och finner snabbt lösningar i oväntade situationer. Du har en positiv människosyn med barnasinnet kvar. Du vill naturligtvis vara med och skapa förutsättningar för att alla våra gäster får en fantastisk upplevelse!

Anställningsform: Vikariat på heltid. Helgarbete ingår.

 

Djurvårdare

Ditt ansvar: Du ingår i avdelningen Science & Zoo som bland annat ansvarar för djuren i våra utställningar och de som befinner sig i bakutrymmen. Som verksam djurvårdare ansvarar du, i samverkan med andra avdelningar, för att Universeums besökare får en positiv upplevelse av djuren med hög kvalitet. I rollen ingår ansvar för matning, skötsel och underhåll. Du kommer möta våra gäster varje dag, genom matningar och guidningar som vi håller i.

Dina kompetenser: Du är utbildad djurvårdare eller genomgår din utbildning just nu. Du har D9 och har erfarenhet av att hantera giftormar samt exotiska djur. Tidigare arbete på djurpark är meriterande.

Din profil: Du har ett brinnande intresse för exotiska djur. Du har förmåga att medverka i och inspirera ett lag. Du är flexibel och finner snabbt lösningar i oväntade situationer. Du har en positiv människosyn med barnasinnet kvar. Du vill naturligtvis vara med och skapa förutsättningar för att alla våra gäster får en fantastisk upplevelse!

Anställningsform: Vikariat på heltid. Helgarbete ingår.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 15 januari 2018. Maila din ansökan till ansokan.sommar18@universeum.se.

 

Kontakta oss

Vid frågor kontakta Pia de Gysser på 031–335 64 66.

Varmt välkommen med din ansökan!

 


 

Spontan ansökan

Är du intresserad av att jobba i vår butik, Gästservice eller som guide, maila CV och en kort presentation av dig själv till jobbansokan@universeum.se.

 


 

Praktik på Universeum

Det är många som vill göra sin praktik på Universeum. Tyvärr har vi begränsade möjligheter och ett begränsat antal platser att erbjuda. Ansökningar om praktikplats tas emot inom följande områden:

 

Butik

För elever i årskurs 8 och uppåt. Ansökan skickas till shop@universeum.se.

 

Djurvård och marinbiologi

För elever som studerar vid naturbruksgymnasium eller liknande. Samt marinbiologiska programmet. Praktikperioden bör minst vara fyra veckor eller längre. Ansökan skickas till pia.de.gysser@universeum.se.