Jobba hos oss

Vi är alltid intresserade av duktiga människor med kompetenser som passar i huset. Om det inte finns någon ledig tjänst som passar dig just nu, är du välkommen att skicka en spontan ansökan ändå.

 

Lediga tjänster

Universeum söker projektledare

På Universeum samsas djur och natur, ny teknik och spännande experiment under ett och samma tak. Varje år besöks vi av en över en halv miljon nyfikna gäster. Det gör oss till den femte största besöksattraktionen i Sverige – något vi är mycket stolta över.

Vårt uppdrag är att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik hos barn och ungdomar. Vårt främsta mål är att de ska kunna lust och nyfikenhet till ämnena som i sin tur leder vidare till studier och yrkesverksamhet inom dessa områden.

Vi söker nu en projektledare som vi hjälpa oss att uppnå detta mål. Har du god erfarenhet av att driva projekt från liknande kreativa verksamheter kanske det är dig vi letar efter!

 

Tjänsten

Universeum går nu in i ett expansivt skede fyllt med spännande och utmanande projekt och behöver, därför behöver vi förstärka vårt team som i dagsläget består av tre projektledare.

Du ingår i avdelningen för affärsutveckling. Som projektledare kommer du främst att driva projekt som syftar till att utveckla vår öppna verksamhet men även projekt av mer intern karaktär. Du har det övergripande ansvaret för att våra projekt når sina mål på ett effektivt sätt.

Du deltar aktivt i externfinansiering av de projekt du driver och är länken mellan externa intressenter och Universeums organisation.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med:

  • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerad projektledning
  • Erfarenhet av agil projektledning
  • Projektledarcertifikat som IPMA eller motsvarande
  • Akademisk utbildning inom ekonomi (meriterande)

Är din projektledarerfarenhet från en verksamhet inom besöksnäringen eller liknande ser vi det som meriterande.

 

Egenskaper

Som projektledare är du bra på att kommunicera effektivt samt inspirera externa intressenter och entusiasmera medarbetare.

Vidare har du förmågan att leda mot uppsatta mål, lösa problem när de uppkommer och få god framdrift i projekten.

Du är en skicklig förhandlare och har god förmåga att organisera samt koordinera olika pågående projekt. Samtidigt som du har övergripande kontroll på projekten har du även kontroll över detaljer och siffror.

För att trivas i vår organisation ser vi att du är driven, engagerad och tycker om att arbeta i en kreativ miljö.

 

Anställningsvillkor

Universeum arbetar för ett hållbart medarbetarskap och erbjuder förmåner som flexibel arbetstid och hälsofrämjande aktiviteter. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Anställningsform: Tillsvidareanställning heltid. Provanställning tillämpas.
Tillträde: Tidigast 13 mars.

 

Ansökan

Ansökan görs via en extern rekryteringssida . Sista ansökningsdag är 27 februari.

Ansök här

 

Vid specifika frågor om tjänsten, vänligen kontakta chef för affärsutveckling Bertil Blomsterberg på 031–335 64 63 eller bertil.blomsterberg@universeum.se.

Vid specifika frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Jonna Warnerbring på 0707–95 60 90 eller jonna.warnerbring@roirekrytering.se.

Vi ser fram emot din ansökan bestående av CV med beskrivning av relevanta erfarenheter samt ett personligt brev. Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post

 

Universeum söker trädgårdsmästare

Universeum är en publik arena för inspiration och upplevelsebaserat lärande där världen utforskas genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar momentum och förutsättningar att öka individers och organisationers kreativa, kritiska tänkande och innovationsförmåga. Vi utmanar till beteendeförändringar som bidrar till en hållbar samhällsutveckling och ett rikare liv. Vi värderar livslångt lärande och respekt för att allt hänger ihop och alla spelar roll.

På Universeum samsas djur och natur, ny teknik och spännande experiment under ett och samma tak. Varje år besöks vi av en över en halv miljon nyfikna gäster. Det gör oss till den femte största besöksattraktion i Sverige.

Universeum ägs av en stiftelse grundad av Chalmers, Göteborgs universitet, Västsvenska Handelskammaren och Göteborgsregionens kommunalförbund. I dag är vi drygt 100 säsongs- och årsanställda med ett brett spektrum av olika kompetenser.  På Universeum möter vi våra kunder och varandra på ett glädjefyllt, engagerat, prestigelöst samt affärsmässigt sätt.

 

Tjänsten

Vi söker nu en trädgårdsmästare till våra levande miljöer. Du ingår i avdelningen Science & Zoo som bland annat ansvarar för djur, teknik, utställningar, bakutrymmen och fastigheten i stort.

Som trädgårdsmästare ligger tyngdpunkten på att ansvara för den dagliga skötseln och utvecklingen av våra växter i de olika avdelningarna:

  • Sydamerikanska regnskogen.
  • Vattnets väg med nordiska växter inomhus.
  • Våra olika giftdjursbiotoper och andra terrarier.
  • Du kommer även att hålla guidningar samt ansvara för vår växtdatabas.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad trädgårdsmästare, gärna trädgårdstekniker, och har mycket god erfarenhet av trädgårdsarbete från botaniska trädgårdar eller andra likvärdiga miljöer. Vidare ser vi gärna att du har kunskap inom växtsystematik, -fysiologi, -geografi och taxonomi. I våra avdelningar finns känsliga vattensystem för bland annat fåglar, fiskar, apor och grodor varför goda kunskaper i biologisk bekämpning ett krav.

Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Körkort B är ett krav för tjänsten.

 

Egenskaper

Vi söker dig som vill vara med och skapa förutsättningar för att alla våra gäster ska få en fantastisk upplevelse på Universeum!

Du har ett brinnande intresse för växter, såväl tropiska som nordiska, och finner stor glädje i att förmedla din kunskap inom området.

Du är en utåtriktad person som har en positiv människosyn med barnasinnet kvar vilket medför att du trivs att arbeta i en miljö där du träffar mycket gäster. Tjänsten ställer vidare krav på att du är självständig, flexibel och agerar lösningsorienterat i oväntade situationer. Som person är du en van initiativtagare och händig, samtidigt som du är noggrann och kan hantera flertalet uppgifter parallellt.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning heltid med helgarbete. Provanställning tillämpas. Tillträde snarast med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Universeum arbetar för ett hållbart medarbetarskap och erbjuder förmåner som flexibel arbetstid och hälsofrämjande aktiviteter. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

 

Ansökan

Ansökan görs via extern rekryteringssida. Vi tillämpar löpande urval, dock är sista ansökningsdag 2017-02-12.

Ansök här

 

Vid specifika frågor om tjänsten, vänligen kontakta djurparkschef Pia de Gysser på pia.de.gysser@universeum.se.

Vid specifika frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Jonna Warnerbring på jonna.warnerbring@roirekrytering.se.

Observera att vi dessvärre inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

 

Spontan ansökan

Maila CV och en kort presentation av dig själv till jobbansokan@universeum.se.

 

Praktik på Universeum

Det är många som vill göra sin praktik på Universeum. Tyvärr har vi begränsade möjligheter och ett begränsat antal platser att erbjuda. Ansökningar om praktikplats tas emot inom följande områden:

 

Butik

För elever i årskurs 8 och uppåt. Ansökan skickas till shop@universeum.se.

 

Djurvård och marinbiologi

För elever som studerar vid naturbruksgymnasium eller liknande. Samt marinbiologiska programmet. Praktikperioden bör minst vara fyra veckor eller längre. Ansökan skickas till pia.de.gysser@universeum.se.