Jobba hos oss

Vi är alltid intresserade av duktiga människor med kompetenser som passar i huset. Om det inte finns någon ledig tjänst som passar dig just nu, är du välkommen att skicka en spontan ansökan ändå. 

 

Lediga tjänster


Universeum söker supporttekniker

Vi söker nu en självgående supporttekniker som ska vara med att utveckla och genomföra vår digitala strategi.

 

Tjänsten

Som supporttekniker kommer du att driva genomförandet av vår digitala strategi samt ge support till användare i hårdvara och mjukvara. Du kommer även säkerställa support av tekniken i våra utställningar.

 

Kvalifikationer

För tjänsten krävs utbildning inom nätverk och datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga.

  • Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med både operativsystem och mjukvara samt minst tre års erfarenhet av nätverksdrift och teknik i komplexa IT-miljöer
  • Du har goda kunskaper om switchteknik, routingteknik och brandväggar,  TCP/IP samt i Google Cloud Platform
  • Du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift samt B-körkort.
  • Då vi arbetar plattformsoberoende är det meriterande om du har erfarenhet av detta

 

Personliga egenskaper

Vi tror att du som söker trivs i en roll där du får ta ansvar för din egen utveckling och självständigt strukturera och driva ditt arbete framåt. Att agera problemlösande ser du som motiverande och du har intresse av samt förmåga att fördjupa dig i komplexa problem. Du ser konsekvenserna av din arbetsinsats och du anstränger dig för att leverera en kundanpassad och effektiv lösning.  Vidare ser du ett värde i att arbeta i team tillsammans med kollegor och du har förmågan att leverera enligt överenskommelse.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning med visst helgarbete och jour.  Tillträde snarast efter överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Universeum arbetar för ett hållbart medarbetarskap och erbjuder förmåner som flexibel arbetstid och hälsofrämjande aktiviteter. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

 

Om oss

Universeum är en publik arena för inspiration och upplevelsebaserat lärande där världen utforskas genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar momentum och förutsättningar att öka individers och organisationers kreativa, kritiska tänkande och innovationsförmåga. Vi utmanar till egna beteendeförändringar som bidrar till en hållbar samhällsutveckling och ett rikare liv. Vi värderar livslångt lärande och respekt för att allt hänger ihop och alla spelar roll.

På Universeum samsas djur och natur, ny teknik och spännande experiment under ett och samma tak. Varje år besöks vi av en över en halv miljon nyfikna gäster. Det gör oss till en av de största besöksattraktionerna i Sverige.

I dag är vi drygt 100 säsongs- och årsanställda med ett brett spektrum av olika kompetenser.  På Universeum möter vi våra kunder och varandra på ett glädjefyllt, engagerat, prestigelöst samt affärsmässigt sätt.

 

Ansökan

Maila din ansökan till ansokan.IT@universeum.se

Sista ansökningsdag den 30 oktober.

Inkomna ansökningar hanteras löpande. Vid frågor om tjänsten kan du kontakta CDO, Pia de Gysser pia.de.gysser@universeum.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 


Spontan ansökan

Är du intresserad av att jobba i vår butik, Gästservice eller som guide, maila CV och en kort presentation av dig själv till jobbansokan@universeum.se.

 

Praktik på Universeum

Det är många som vill göra sin praktik på Universeum. Tyvärr har vi begränsade möjligheter och ett begränsat antal platser att erbjuda. Ansökningar om praktikplats tas emot inom följande områden:

 

Butik

För elever i årskurs 8 och uppåt. Ansökan skickas till shop@universeum.se.

 

Djurvård och marinbiologi

För elever som studerar vid naturbruksgymnasium eller liknande. Samt marinbiologiska programmet. Praktikperioden bör minst vara fyra veckor eller längre. Ansökan skickas till pia.de.gysser@universeum.se.