Jobba hos oss

Mitt i Göteborg har vi samlat, djur, natur, teknik, kemi och massor av spännande experiment. För att kunna erbjuda den bästa upplevelsen behöver vi många olika kompetenser som arbetar tillsammans mot våra högt ställda mål.

 

Om Universeum

Universeum är en publik arena för livslångt lärande där barn och vuxna utforskar världen genom naturvetenskap och teknik. Vi som arbetar på Universeum skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet hos våra besökare. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

I dag är vi drygt 100 års- och säsongsanställda med ett brett spektrum av olika kompetenser. På Universeum möter vi gäster och kollegor på ett glädjefyllt, engagerat, prestigelöst samt affärsmässigt sätt.

 


Lediga tjänster

Visa lediga jobb >>


Spontanansökan 

Om du vill jobba i vår butik, Gästservice eller som guide kan du skicka en spontanansökan.


Butik

Universeums butik har ett brett sortiment med hög kvalité. Här finns kluriga experiment, kul teknik, pedagogiska leksaker, smarta böcker och det senaste inom hållbar design och presentprodukter.

Som säljare på Universum är du delansvarig för butikens försäljning och drift samt jobbar aktivt med sälj och merförsäljning direkt mot våra kunder. Du behöver ha minst ett år dokumenterad försäljningserfarenhet från detaljhandel och slutförd gymnasieutbildning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Är du intresserad – skicka din spontanansökan till:
ansokan.butik@universeum.se

 

Gästservice

När du arbetar i Gästservice är dina uppgifter allt från att sälja biljetter och årskort, till att ta hand om bortsprungna barn eller föräldrar. Du är den första och ofta även den sista som gästen träffar och är därför en viktig pusselbit i gästens upplevelse. Du brinner såväl för möten med människor, som att ge den bästa servicen och vill alltid att gästen ska gå därifrån nyfiken på att upptäcka mer av Universeum.

Du måste ha fyllt 18 år. Du talar svenska och engelska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från handel eller service, men är inte ett krav.

Är du intresserad – skicka din spontanansökan till:
ansokan.gastservice@universeum.se

 

Guide

Som guide är din främsta uppgift att ge våra gäster en inspirerande och glädjefylld upplevelse. Det gör du genom att hålla i våra programaktiviteter i hela huset – från Regnskogen till Kemilabbet och Teknoteket. Du har alltid ett positivt gästbemötande och tar initiativ till möten där du engagerar gästerna. Du har ett brinnande intresse för naturvetenskap och teknik, och du tycker det är roligt att dela med dig av dina kunskaper. Tillsammans med övriga kollegor är du med och bidrar till en glädjefylld, engagerad, prestigelös och affärsmässig arbetsplats.

Du måste vara minst 18 år och studerande. Du talar svenska och engelska. Det är meriterande om du studerar inom naturvetenskap eller teknik, samt har ytterligare språkkunskaper.

Är du intresserad – skicka din spontanansökan till:
ansokan.guide@universeum.se


GDPR

När du skickar in en ansökan till oss godkänner du att vi får hantera dina personuppgifter enligt Universeums Integritetspolicy.

 


Praktik på Universeum

Det är många som vill göra sin praktik på Universeum. Tyvärr har vi begränsade möjligheter och ett begränsat antal platser att erbjuda. Ansökningar om praktikplats tas emot inom följande områden:

 

 

Djurvård och marinbiologi

För elever som studerar vid naturbruksgymnasium eller liknande. Samt marinbiologiska programmet. Praktikperioden bör minst vara fyra veckor eller längre. Ansökan skickas till pia.de.gysser@universeum.se.