Jobba hos oss

Vi är alltid intresserade av duktiga människor med kompetenser som passar i huset. Om det inte finns någon ledig tjänst som passar dig just nu, är du välkommen att skicka en spontan ansökan ändå. 

 

Lediga tjänster

 

Universeum söker engagerad projektledare

 

Universeum är en publik arena för livslångt lärande där barn och vuxna utforskar världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

I vårt hus samsas djur och natur, ny teknik och spännande experiment under ett och samma tak mitt i Göteborg. Varje år besöks vi av en över en halv miljon nyfikna gäster. Det gör oss till en av de största besöksattraktionerna i Sverige – något vi är mycket stolta över.

Universeum ägs av en stiftelse grundad av Chalmers, Göteborgs universitet, Västsvenska Handelskammaren och Göteborgsregionens kommunalförbund. I dag är vi drygt 100 säsongs- och årsanställda med ett brett spektrum av olika kompetenser.

Nu söker vi en projektledare som kan få god framdrift i våra olika projekt. Har du stor erfarenhet av att driva projekt från liknande kreativa verksamheter kanske det är dig vi letar efter!

 

Tjänsten

Vi söker nu en projektledare under viss tid då en av våra projektledare går på föräldraledighet. Tjänsten är ett vikariat på 100 %. Som projektledare kommer du främst att driva projekt som syftar till att utveckla vår öppna verksamhet men även projekt av mer intern karaktär.

Du har det övergripande ansvaret för att våra projekt når sina mål på ett effektivt sätt. Du deltar aktivt i externfinansiering av de projekt du driver och är länken mellan externa intressenter och Universeums organisation.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerad projektledning . Du har erfarenhet av agil projektledning samt någon form av projektledarutbildning.  Har du projektledarcertifikat är det meriterande.

 

Egenskaper

Som projektledare är du bra på att kommunicera effektivt samt inspirera externa intressenter och entusiasmera medarbetare. Du har förmågan att leda mot uppsatta mål, lösa problem när de uppkommer och få god framdrift i projekten. Du är en skicklig förhandlare och har god förmåga att organisera samt koordinera olika pågående projekt. Samtidigt som du har övergripande kontroll på projekten har du kontroll över detaljer och siffror.

 

Anställningsvillkor

Universeum arbetar för ett hållbart medarbetarskap och erbjuder förmåner som flexibel arbetstid och hälsofrämjande aktiviteter. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Anställningsform: Vikariat heltid till och med september 2018 med möjlighet till förlängning.

Tillträde: Så snart som möjligt.

 

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan bestående av CV med beskrivning av relevanta erfarenheter samt ett personligt brev.

Ansökan skickas till: ansokan.projektledare@universeum.se. Sista ansökningsdag är onsdag den 5 juli.

 

Vid specifika frågor om tjänsten, vänligen kontakta chef för affärsutveckling Bertil Blomsterberg på 031-3356463 eller e-post bertil.blomsterberg@universeum.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Spontan ansökan

Är du intresserad av att jobba i vår butik, Gästservice eller som guide, maila CV och en kort presentation av dig själv till jobbansokan@universeum.se.

 

Praktik på Universeum

Det är många som vill göra sin praktik på Universeum. Tyvärr har vi begränsade möjligheter och ett begränsat antal platser att erbjuda. Ansökningar om praktikplats tas emot inom följande områden:

 

Butik

För elever i årskurs 8 och uppåt. Ansökan skickas till shop@universeum.se.

 

Djurvård och marinbiologi

För elever som studerar vid naturbruksgymnasium eller liknande. Samt marinbiologiska programmet. Praktikperioden bör minst vara fyra veckor eller längre. Ansökan skickas till pia.de.gysser@universeum.se.