Barnkalas

Skapa oförglömlig födelsedag på Universeum tillsammans med oss! Bli deckare för en dag, hitta ett hem till grodguiden eller upptäck hela huset på egen hand.

 

Vi erbjuder tre olika alternativ för en fullmatad födelsedag: Deckarkalas eller grodkalas lett av en av våra kalasguider, samt kalas på egen hand där du som vuxen får låna en kalasryggsäck av oss.

Innan ni kommer hit kan det vara bra att läsa under Bra att veta. Där finns tips och trix för att dagen ska flyta smidigt. 

 

 
grodkalaslogo

Grodkalas

Bli en groda för en dag och häng med på äventyr i Regnskogen!

Under Grodkalaset får du och dina kalasvänner hjälpa Guiden Groda att hitta en ny plats att bo på. Hens hem är nämligen på väg att försvinna på grund av skogsskövling. Utklädda till grodor beger ni er ut på en upptäcktsfärd i Universeums regnskog för att undersöka om det kan vara ett bra hem för Guiden Groda. Finns där allt som grodor behöver? Gömställen, mat och kompisar?

Som tack för hjälpen bjuder Guide Groda alla på något gott att äta. Kalaset avslutas sedan i kalasrummet med kalasmat och eventuell presentöppning. 

 

Ålder: Anpassat för barn mellan 5 och 7 år.
Antal: 4–12 barn.
Total tid: Cirka 90 minuter (inklusive mat i kalasrummet). 50 minuter guideledd aktivitet ingår.
Kalasmat: Välj mellan pannkakor med sylt och grädde eller hamburgare med tillbehör. Festis och Piggelin ingår. 

 

Boka Grodkalas

Deckarkalas

Deckarkalas

Lös deckargåtan med hjälp av kriminalteknik!

Under ett Deckarkalas drar ni på er labbrocken och beger er ut på detektivuppdrag. Tillsammans med kalasguiden försöker ni ta reda på vem som stulit det värdefulla USB-minnet. Med hjälp av olika experiment undersöker ni i sann kriminalteknisk anda pH i dryck, fingeravtryck och bläck på papper för att komma fram till vem tjuven är.

Om ni lyckas lösa gåtan och lista ut den hemliga koden till skattkistan väntar en spännande överraskning! Kalaset avslutas sedan i kalasrummet med kalasmat och eventuell presentöppning.

 

Ålder: Anpassat för barn mellan 7 och 10 år.
Antal: 4–12 barn.
Total tid: Cirka 90 minuter (inklusive mat i kalasrummet). 50 minuter guideledd aktivitet ingår.
Kalasmat: Välj mellan pannkakor med sylt och grädde eller hamburgare med tillbehör. Festis och Piggelin ingår. 

 

Boka Deckarkalas

kalaspeh

Kalasryggsäck

Kalasa på egen hand med kalasryggsäcken!

Med hjälp av vår kalasryggsäck kan ni fixa kalas helt på egen hand på Universeum. I ryggsäcken finns spelet Vem är jag? som består av ett antal spelkort. Barnen ska lista ut vilket djur spelkortens ledtrådar beskriver och sedan försöka hitta djuret. Spelet kan antingen genomföras tillsammans där alla samarbetar för att få så många poäng som möjligt, eller i olika lag där barnen tävlar mot varandra.

Ledtrådarna har två olika svårighetsgrader för att passa barn i olika åldrar. Aktiviteten är helt självgående och det är du som vuxen som håller i genomförandet. I ryggsäcken finns även ett litet pris till alla som varit med och spelat, samt förslag på vad ni mer kan göra på Universeum under ert besök. Ni stannar så klart så länge ni vill.

 

Ålder: 5 år och uppåt.
Total tid: Cirka 60 minuter.
Kalasmat: Fika i form av festis och bulle finns som tillval (hämtas ut i kaféet mot kupong).

 

Boka Kalasryggsäck

 

Priser

Grodkalas och Deckarkalas

Grundavgift: 1 495 kr

Entré: 120 kr/barn

Pannkakor: 67 kr/person

Hamburgare: 81 kr/person

Kalasryggsäck

Grundavgift: 100 kr

Entré: 135 kr/barn

Fika (tillval): 39 kr/person

 

 

Notera att Grodkalasets och Deckarkalasets guideledda aktiviteter inte omfattar hela huset, utan följer det kalasupplägg ni har bokat. När guiden lämnat er väljer ni själva om ni vill stanna kvar och upptäcka resten av Universeum. Entrébiljetterna gäller hela dagen.

 

Allergier och specialkost

Berätta för oss om du eller någon av dina gäster har allergier eller önskar specialkost.

 

Praktisk information och förberedelser 

Ladda ner allt ni behöver inför ert kalas här:  

Grodkalas

Deckarkalas

Kalasryggsäck