Barnkalas

Skapa oförglömlig födelsedag på Universeum tillsammans med oss! Bli deckare för en dag eller upptäck hela huset på egen hand.

 

Vi erbjuder två olika alternativ för en fullmatad födelsedag: Deckarkalas som leds av en av våra kalasguider eller kalas som utförs på egen hand där du som förälder får en ryggsäck med kalasgrejer från oss. Innan ni kommer hit kan det vara bra att läsa under Bra att veta. Där finns tips och trix för att dagen ska flyta smidigt. 

 

Med ett årskort har du 10 % rabatt på grundavgiften för barnkalaset!

 

 

Deckarkalas

Lös deckargåtan med hjälp av kemi och teknik!

Under ett Deckarkalas får ni dra på er labbrock och skyddsglasögon i Kemilabbet och bege er ut på deckaruppdrag. Tillsammans med guiden ska ni försöka lösa gåtan om vem som stulit den värdefulla datorn med massa viktig information. Med hjälp av olika experiment undersöker ni bland annat pH i dryck, fingeravtryck samt bläck på papper., för att slutligen komma fram till vem tjuven är.

Lyckas ni lösa gåtan och även den hemliga koden till kistan, vänta en överraskning! Kalaset avslutas i kalasrummet med kalasmat och eventuell presentöppning.

 

Ålder: 8-12 år.
Max antal: 12 barn.  
Tid aktivitet: Cirka 45 minuter. 
Total tid: Cirka 1 timma och 45 minuter.
Plats: Kemilabbet och Kalasrummet. 
Kalasmat: Hamburgare med tillbehör, eller pannkakor med sylt + festis och piggelin.

Pris: Grundavgift 1495 kr 
Entré 120 kr/barn + kalasmat från 70 kr/person. 

Boka Deckarkalas

kalaspeh

Kalasryggsäck

Kalasa på egen hand med kalasryggsäcken!

Med hjälp av vår kalasryggsäck kan ni fixa kalas helt på egen hand på Universeum. I ryggsäcken finns spelet Vem är jag? som består av ett antal spelkort. Barnen ska lista ut vilket djur spelkortens ledtrådar beskriver och sedan försöka hitta djuret. Spelet kan antingen genomföras tillsammans där alla samarbetar för att få så många poäng som möjligt, eller i olika lag där barnen tävlar mot varandra.

Ledtrådarna har två olika svårighetsgrader för att passa barn i olika åldrar. Aktiviteten är helt självgående och det är du som vuxen som håller i genomförandet. I ryggsäcken finns även ett litet pris till alla som varit med och spelat, samt förslag på vad ni mer kan göra på Universeum under ert besök. Ni stannar så klart så länge ni vill. Ryggsäcken lämnas ut mot en pant i form av exempelvis legitimation eller id-kort. 

 

Ålder: 5 år och uppåt.
Total tid: Cirka 60 minuter.
Kalasmat: Fika i form av festis och bulle finns som tillval (hämtas ut i kaféet mot kupong).

Pris: Grundavgift 100 kr 
Entré: 135 kr/barn
Fika (tillval): 44 kr/person

 

Boka Kalasryggsäck

 
Allergier och specialkost

Berätta för oss om du eller någon av dina gäster har allergier eller önskar specialkost.

 

Praktisk information och förberedelser 

Ladda ner allt ni behöver inför ert kalas här:  

Deckarkalas 

Kalasryggsäck

Inbjudningskort 

Ladda ner färdiga inbjudningskort:

Deckarkalas

Kalasryggsäck