Barnkalas

Skapa oförglömlig födelsedag på Universeum tillsammans med oss! Bli deckare för en dag, hitta ett hem till grodguiden eller upptäck hela huset på egen hand.

 

Nu är barnkalasen på Universeum äntligen tillbaka! Vi erbjuder tre olika alternativ för en fullmatad födelsedag: Deckarkalas eller grodkalas som leds av en av våra kalasguider, samt kalas som utförs på egen hand där du som förälder får en ryggsäck med kalasgrejer från oss. Innan ni kommer hit kan det vara bra att läsa på under Bra att veta. Där finns tips och trix så att dagen flyter på. 

 

 
grodkalaslogo

Grodkalas

Bli en groda för en dag och häng med på äventyr i Regnskogen!

Under Grodkalaset firar du födelsedag tillsammans med dina vänner på Universeum. Det blir er uppgift att hjälpa Guiden Groda att hitta ett nytt hem då hens hem är på väg att försvinna på grund av skogsskövling.

Utklädda till grodor beger ni er ut på en upptäcktsfärd i Universeums regnskog för att undersöka om det kan vara ett bra hem för Guiden Groda och hens vänner. Finns allt som grodor behöver? Gömställen, mat och kompisar? Som tack för hjälpen bjuder Guide Grodan alla grodor på något gott att äta. Kalaset avslutas sedan i kalasrummet med  kalasmat och eventuell presentöppning. 

 

Ålder: Kalaset är anpassat för barn mellan 5 och 7 år.
Antal: 4–12 barn.
Total tid: Cirka 90 minuter (inklusive mat i kalasrummet). 50 minuter guideledd aktivitet ingår.

Kalasmat: Välj mellan pannkakor med sylt och grädde eller hamburgare med tillbehör. Festis och piggelin ingår. 

 

Boka Grodkalas

Deckarkalas

Deckarkalas

Lös deckargåtan med hjälp av kriminalteknik!

Under ett Deckarkalas drar ni på er labbrocken och beger er ut på deckaruppdrag. Tillsammans med guiden försöker ni lösa gåtan om vem som stulit det värdefulla USB-minnet. Med hjälp av olika experiment undersöker ni i sann kriminalteknisk anda pH i dryck, fingeravtryck samt bläck på papper för att slutligen komma fram till vem tjuven är.

Lyckas ni lösa gåtan och lista ut den hemliga koden till skattkistan väntar en spännande överraskning! Kalaset avslutas sedan i kalasrummet med kalasmat och eventuell presentöppning.

 

Ålder: Kalaset är anpassat för barn mellan 7 och 10 år.
Antal: 4–12 barn.
Total tid: Cirka 90 minuter (inklusive mat i kalasrummet). 50 minuter guideledd aktivitet ingår.

Kalasmat: Välj mellan pannkakor med sylt och grädde eller hamburgare med tillbehör. Festis och piggelin ingår. 

 

Boka Deckarkalas

kalaspeh

Kalasryggsäck

Kalasa på egen hand med kalasryggsäcken!

Nu kan du välja att genomföra ditt kalas helt på egen hand på Universeum. Till din hjälp har du kalasryggsäcken med tillhörande spel. Spelet Vem är jag? består av ett antal spelkort där barnen ska ta reda på vilket djur som ledtrådarna beskriver och sedan försöka hitta djuret. Spelet kan antingen genomföras i lag där alla samarbetar för att få så många poäng som möjligt, alternativt i flera lag där man tävlar mot varandra.

Ledtrådarna har två olika svårighetsgrader. Aktiviteten är helt självgående och det är du som vuxen som själv håller i genomförandet. I ryggsäcken finns även ett litet pris till alla som varit med och spelat, samt förslag på vad ni mer kan göra på Universeum under ert besök. Ni stannar så klart så länge ni vill.

 

Ålder: 5 år och uppåt.
Total tid: Cirka 60 minuter.

Fika i form av festis och bulle finns som tillval (hämtas ut i kaféet mot kupong).

 

Boka Kalasryggsäck

 

Priser

Grodkalas och Deckarkalas

Grundavgift: 1 495 kr

Entré: 120 kr/barn

Pannkakor: 67 kr/person

Hamburgare: 81 kr/person

Kalasryggsäck

Grundavgift: 100 kr

Entré: 135 kr/barn

Fika (valfritt): 39 kr/person

 

 

Notera att Grodkalasets och Deckarkalasets guideledda aktiviteter inte omfattar hela huset, utan följer det kalasupplägg ni har bokat. När guiden lämnat er väljer ni själva om ni vill stanna kvar och upptäcka resten av Universeum. Entrébiljetterna gäller hela dagen.

 

Allergier och specialkost

Berätta för oss om du eller någon av dina gäster har allergier eller önskar specialkost.

 

Praktisk information och förberedelser 

Ladda ner praktisk information och förberedelser inför ert kalas här:  

Grodkalas

Deckarkalas

Kalas på egen hand