Viktigt om ditt besök

Universeum påverkas just nu av coronapandemin, bygget av Västlänken och egna om- och tillbyggnadsarbeten. Så här ser vi till att ditt besök blir lika bra som vanligt, om än lite annorlunda.

 

På denna sida finner du samlad information om hur coronapandemin och byggnadsarbeten påverkar besök och öppettider. Vi uppdaterar sidan löpande.

Senast uppdaterad: 3 september 10.18.

 

För praktisk information om vårt hus och tips om hur du maxar besöket hos oss, se sidan Planera besöket.

 

 • Trygga och säkra besök under coronapandemin

  Ett besök på Universeum ska vara tryggt och säkert. Vi har vidtagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning hos oss. På sidan Om coronaviruset finns samlad information om hur vi hanterar covid-19 och hur det påverkar ditt besök.

  Vi uppmanar våra besökare att hålla avstånd och i övrigt följa Folkhälsomyndighetens råd för att skydda dig och andra från smittspridning.

 • Förköp biljetter och boka ankomsttid

  För att undvika trängsel och hålla avstånd måste alla besök på Universeum förbokas. Köp biljetter och boka ankomsttid enkelt i vår ticketshop! Det finns ett begränsat antal biljetter till varje ankomsttid.

  Om du har årskort eller biljett via hotellpaket behöver du inte boka ankomsttid.

 • Ändrade öppettider

  Vi har tills vidare öppet torsdag till söndag 10–18. Måndag till onsdag är huset stängt.

  Coronapandemin minskar kraftigt antalet besökare på Universeum. De begränsade öppettiderna är en följd av det. Genom att hålla stängt vissa dagar kan vi lägga allt krut på de dagar vi har öppet, så att din upplevelse blir mesta och bästa möjliga.

  För skolor gäller särskilda öppettider, se Bokning och priser.

 • Ingen restaurang eller kafé

  Just nu bygger vi ett nytt tillfälligt kafé, i väntan på ny restaurang och kafé. Fram till mitten av september har vi ingen möjlighet att sälja mat eller fika på Universeum, utan hänvisar till restauranger och kaféer runt Korsvägen.

  Det går utmärkt att äta medhavd matsäck precis som vanligt. Varmt välkommen att nyttja någon av våra picknickplatser i huset!

 • Universeum växer för framtiden

  Nu bygger vi om och till vårt hus för att göra mer nytta för fler!

  Den 31 augusti stänger Vattnets väg för att vi ska bygga en visualiseringsdom på Universeums tak. En ny upplevelse kommer att ta Vattnets vägs plats och stå klar under 2022.

  Den 1 september börjar vi bygga om vår restaurang. Delar av foajén stängs av i samband med detta. Den nya restaurangen öppnar våren 2021.

  Under 2022 ska nästa generation vetenskapscenter stå klart. Läs mer på Universeum växer.

 • Västlänken bygger utanför vår entré

  På grund av arbeten i samband med bygget av Västlänken kan det bli en liten omväg sista biten till oss. På sidan Hitta hit finns information om hur du tar dig till Universeum med bil, kollektivtrafik, till fots eller på cykel.

  I samband med Västlänkens sprängningsarbeten kan du höra muller och/eller känna vibrationer i vårt hus.